Fermierul ABC va pune la dispozitie o gama variata de garduri electrice pentru animale, cat si accesoriile pentru acestea. Gardul electric (pastorul electric) reprezinta cea mai simpla si eficienta modalitate de protejare a animalelor domestice sau a culturilor impotriva pradatorilor. In gama noastra gasesti modele de aparat gard electric de inalta calitate, usor de montat si cu o rezistenta indelungata.

Cum fuctioneaza un aparat pentru gard electric? 
Principiul de functionare a acestuia consta in emiterea unor socuri electrice de intensitatea joasa si de scurta durata care nu sunt fatale pentru om sau pentru animale. Daca un animal atinge firele, curentul trece prin corpul sau spre pamant si de aici inapoi spre impamantare pentru a incheia circuitul.

Socul simtit de animal este o combinatie a voltajului din gard si a impulsului electric. Cu cat socul electric va fi mai mare, cu atat mai lunga va fi amintirea acestuia de catre animal. Dupa cum spuneam si mai sus, gardul electric este total nepericulos pentru animal si nu provoaca raniri ale acestuia. Scopul lui este acela de a-l speria, facandu-l sa se indeparteze si sa nu se mai apropie de gard. Si veti vedea ca dupa cateva zile, animalele se obisnuiesc si nu se mai ating de el.

Care sunt avantajele unui gard electric pentru animale?

1. In primul rand, creeaza o bariera activa improtriva pradatorilor sau a intrusilor, limitand accesul acestora in perimetrul protejat.
2. Firele gardului electric pot fi folosite pentru protejarea fermelor zootehnice (vaci, cai, oi, capre, miei), a crescatoriilor piscicole sau apicole, pentru pasari domestice (gaini, rate, curci, gaste), pentru apararea fermelor impotriva animalelor de prada (lupi, ursi, mistreti), cat si pentru protejarea livezilor, a culturilor agricole sau a plantatiilor de paulownia.
3. Au o durata mare de viata (15-25 ani in functie de calitatea componentelor si a aparatului achizitionat, precum si a modului de utilizare).
4. Costuri de intretinere sunt destul de mici.

De retinut!
Impulsurile electrice trec prin conductorii din sarma sau plastic cu insertie de lita. Acestia trebuie izolati fata de pamant prin izolatori sau tarusi de plastic si manere pentru poarta. Gardul poate sa sa termine oriunde, nu trebuie sa fie neaparat un circuit inchis! Daca iarba pasunii este mare si firele ei ating gardul, atunci se produce pierdere de curent, iar tensiunea gardului scade. In cazul acesta, pentru a ramane destula tensiune in gard, firele trebuie pe cat posibil ridicate deasupra ierbii sau este nevoie de un aparat cu energie mare de impuls.

Pentru a vă fi mai ușor să alegeți elementele necesare pentru construcția gardurilor electrice, am pregătit și pachete complete, special create pentru nevoile dvs.

Sorteaza dupa:
Produse pe pagină:

TRIMITE UN MESAJ

SUNTEM MEREU LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA

URMARESTE-NE

FII MEREU LA CURENT CU NOUTATILE NOASTRE